01. jul 2016.

Agencija pokrenula postupak protiv Dmitrovića

ratko_dmitrovic_mcrsTri dana nakon što je KRIK otkrio da direktor kompanije „Večernje novosti“ Radomir Dmitrović nije prijavio imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, ova institucija je protiv njega pokrenula postupak

Dmitrović je postao državni funkcioner kada je imenovan za prvog čoveka „Večernjih novosti“ u maju 2013. godine, rečeno nam je u Agenciji.

Nakon imenovanja, Dmitrović je imao zakonski rok od 30 dana da Agenciji za borbu protiv korupcije podnese izveštaj o imovini i prihodima – što do danas nije uradio.

Agencija je novinarima KRIK-a juče rekla da je pokrenula postupak kojim će utvrditi da li je Dmitrović prekršio Zakon.

Novinari KRIK-a otkrili su da Dmitrović poseduje stan od 104 kvadrata na Novom Beogradu, nelegalizovanu kuću od 158 kvadrata i 70 ari zemlje nadomak Surčina i džip marke Honda. Imao je u vlasništvu i firmu „Info Ras“ koja se bavila proizvodnjom televiziskog programa i dva sajta – jedan koji se bavi prodajom turističkih aranžamana i informativni portal.

Dmitrović je u razgovoru za KRIK potvrdio da poseduje stan, kuću i džip i rekao da se nije obogatio na čelu „Večernjih novosti“ već da „ceo život ima dobru platu i vozi dobra kola“. Nije hteo da otkrije kolika mu je plata u „Novostima“.

On je novinarima rekao da smatra da nije funkcioner i da su „Novosti“ privatna kompanija, zbog čega ne mora da prijavi šta poseduje.

Oglasio se i na tviteru gde je, praveći šalu od ovog slučaja, prijavio novinarima i da je vlasnik plastenika i jednog psa.

 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend