27. mar 2016.

„Ankara – autor katastrofe, mediji nas čine lošim“

kremlj_moskva_freeimages_comJedan od razloga zbog kojih Rusija ima loš imidž jeste informacioni rat koji protiv zvanične Moskve vode anglosaksonski mediji

To je rekao portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov, pritom optuživši rukovodstvo Turske za zahlađenje u odnosima dve zemlje.

Prema njegovim rečima, poput Moskve i Vašington pati zbog svega što kao rezultat donosi informacioni rat.

“Anglosaksonski mediji kažu da Rusija ima loš imidž u javnosti. Da li znate ko je još u takvoj situaciji? Sjedinjene Američke Države. Mi živimo u vremenu informacionog ratnog stanja, a trendseteri u svetu informacija su uglavnom anglosaksonski mediji“, naveo je Peskov.

On ističe da postoji određeni progres u odnosima Moskve i Vašingtona, ali je istakao da vlasti u Kremlju nemaju nikakvih iluzija po tom pitanju.

Dodao je i da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan treba da otpusti svog portparola zbog “katastrofe u domaćoj radinosti“ koja je nastala u odnosima Rusije i Turske.

“Pre šest meseci odnos Rusije i Turske je mogao da se uzme kao primer dobre saradnje. Onda se dogodila katastrofa. Ankara je autor toga i samo ona može da kontroliše štetu“, istakao je Peskov.

 Foto: freeimages.com 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend