30. avg 2015.

Asošiejted pres na udaru: Tvit o Amal Kluni izazvao bes javnosti

UNICEF_UK_(14281378624)_(cropped)Američka novinska agencija Asošiejted pres našla se na udaru kritke javnosti zbog nedavno objavljenog tvita u kojem se Amal Kluni pominje kao “supruga Džordža Klunija”, uprkos zavidnoj karijeri koju je ostvarila kao advokat za ljudska prava

Zvanični tvit koji je u subotu objavljen na Tviter profilu agencije AP glasio je: “Amal Kluni, supruga slavnog glumca, zastupa novinare Al Džazire, optužene za podršku ekstremistima u Egiptu”.

Naravno, njena upletenost u slučaj nije imala nikakve veze sa činjenicom da je Amal udata za Džordža Klunija, pa ne čudi što je na Tviteru uskoro usledila lavina negativnih komentara.

“Hej, AP, osim ako ne planirate da Klunija počnete da pominjete kao ‘supruga čuvene advokatice’, PRESTANITE SA TIM”, glasio je jedan od tvitova.

“Kako možete da očekujete da vas ljudi ozbiljno shvate?”, pitao se drugi korisnik. “Kakve veze ima njen privatni život sa njenim poslom? Ako ćete, i pored činjenice da je izuzetno ostvarena žena, i dalje Amal da predstavljate isključivo kao suprugu jednog glumca, to je izuzetno nepristojno”.

Uprkos tome što se nije javno oglasila, agencija Asošiejted pres u sledećem tvitu na istu temu uklonila je referencu “glumčeva žena” i umesto toga napisala “advokat za ljudska prava”.

 Foto: UNICEF 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend