07. okt 2015.

Bajina Bašta: Nismo predvideli novac za sufinansiranje medija

Opština Bajina Bašta je među 72 opštine u Srbiji koje nisu raspisale konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja

Petar Petrović, koji se na funkciji zamenika predsednika opštine nalazi poslednja tri meseca, kaže da novac za projektno sufinansiranje medija nije predviđen budžetom za 2015. godinu.

Opravdanje za to je da je za medije predviđeno milion dinara na ime prenosa skupštine i obaveštenja.

Petrović dodaje da mediji u Bajinoj Bašti deo sredstava za funkcionisanje obezbeđuju i od javnih preduzeća sa kojima sklapaju ugovore. Iako nije mogao da potvrdi koliko godišnje za to izdvoje javna preduzeća, on naglašava da je i to budžetski, odnosno novac svih meštana.

Inače, o problemima i aktivnostima na lokalu građane Bajine Bašte informiše jedna televizija, tri radio stanice, BB glas koji izlazi jednom mesečno, BB novine koje će posle četiri godine pauze ponovo početi da izlaze, kako je nedavno najavljeno, a funkcioniše i nekoliko portala.

Budžet opštine Bajina Bašta za 2015. godinu projektovan je na 800 miliona dinara.

„Predlog novinarskih udruženja da gradovi i opštine izdvoje 2% za projektno sufinansiranje medija na lokalnom nivou jeste dobar, ali za našu opštinu nije realan, jer bi to bilo između 15 i 16 miliona dinara. Mi smo, za novac koji izdvajamo za medije, zadovoljni trenutnom medijskom slikom koju imamo u Bajinoj Bašti, zaključuje Petrović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend