06. nov 2014.

Cvetanović: Novinari došli „nepozvani“

490x370_CvetanovicZa susret američkog biznismena zainteresovanog da kupi „Porečje“ iz Vučja i gradonačelnika Leskovca za koji su poziv dobili samo pojedini mediji, gradonačelnik tvrdi da poziv nije upućen nikom, već da su neki novinari za sastanak čuli na kablovskoj televiziji “Naša”.

Cvetanović kaže da je na toj televiziji najavio da će u subotu doći investitor Slobodan Pavlović.

Podsetimo, u Leskovcu je u subotu boravio biznismen srpskog porekla iz Amerike Slobodan Pavlović, a informaciju sa sastanka iz kabineta prenela je samo državna novinska agencija Tanjug i lokalna Televizija K-1.

Cvetanović je juče takođe negirao da je u neformalnom razgovoru sa lokalnim novinarima i snimateljima izjavio da će ubuduće birati koje će novinare pozivati na događaje u svoj kabinet.

Gostovanje Cvetanovića na TV Naša; foto: printscreen RTVL Naša

Gostovanje Cvetanovića na TV Naša; foto: printscreen RTVL Naša

Ipak, interesantno je da sastanku u kabinetu nije prisustvovao ni jedan novinar RTV „Naša“ na kojoj je gradonačelnik saopštio vest o dolasku potencijalnog investitora.
Inače, za televiziju „Naša“, koju je juče nazvao zvaničnom gradskom televizijom, samo pre dva meseca je Cvetanović najavljivao da ona mora biti ugašena, kada je odlučio i da stopira tender za nabavku opreme i tehnike za ovu kablovsku televiziju.

Nova “Naša RTVL”, koja funkcioniše u okviru Javnog preduzeća Radio Leskovac, počela je sa radom samo pre nekoliko meseci, finansira se iz gradskog budžeta i može da se gleda isključivo preko kablovskih emitera jer nema dozvolu za etarsko emitovanje programa.

Pavlović (ne) kupuje „Porečje“

Za sada nema zvaničnih informacija o rezultatu sastanka prvog čoveka Leskovca i američkog biznismena.

Gradonačelnik Cvetanović nije želeo juče da odgovori novinarima na pitanje da li je uspeo da se dogovori sa Pavlovićem o tome da li će on kupiti “Porečje” ili ne.

Podsetimo, ovaj susret u Leskovcu je usledio nakon nedavne posete delegacije Grada Leskovca Čikagu.

DS: Gradonačelnik grubo prekršio zakon

Demokratska stranka u Leskovcu danas je oštro osudila ponašanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića i njegovog kabineta koji su, kako tvrde, vest o dolasku navodnog američkog investitora “sakrili od većeg dela javnosti”.

Kako navode demokrate, za još veću osudu je ponašanje prvog čoveka grada koji je dozvolio da o ovako važnom događaju građane obaveštavaju samo dve medijske kuće.

Demokrate se pitaju i po kom osnovu se mediji u Leskovcu dele na poželjne i nepoželjne, omiljene i omrznute, navodno dobre i navodno loše.

Demokrate postavljaju pitanje i koliko će novih radnih mesta biti otvoreno posle uzvratne posete biznismena iz Čikaga, kao i kada će početi da rade i primaju platu radnici kojima je gradonačelnik obećao posao od američkih investicija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend