19. mar 2015.

Danica Vučenić o razlozima odlaska sa RTV Vojvodine

danica01foto-fonet-aleksandar-kokovic_ocp_w380_h300– Od trenutka kada sam u svojoj emisiji ugostila Olju Bećković predstavnici vlasti nisu hteli da mi dolaze u goste. Razumela sam to kao bojkot, kaže za Danas novinarka Danica Vučenić o razlozima odlaska sa RTV Vojvodine

Ona dodaje da je tako bila onemogućena da u ime publike, na javnom servisu, postavi pitanja od značaja za javnost. Vučenićeva naglašava da je nakon toga postala svesna da neće moći da ugosti nikoga iz vladajuće Srpske napredne stranke i da je na taj način „uterana u jednostranost“.

– Smatram da na taj način ne mogu profesionalno da obavljam svoj posao kao intervjuer javnog servisa, jer je moj posao da postavim pitanja i tražim odgovore od svih učesnika javnog i političkog života. Moja ideja profesionalnog novinarstva je u koliziji sa stanjem u kome se nalazim sa svojom emisijom, navodi Vučinićeva za Danas i ističe da je uvek želela da radi profesionalno.

– Uvek sam imala isti odnos prema svim gostima. Sada sam uterana u jednostranost i neću u tome da učestvujem. Zato odlazim – zaključuje Vučinićeva.

Kolegijum Radio-televizije Vojvodine saopštio je juče da je autorka serijala „Jedan na jedan“ odlučila da preuzme novi posao van novinarstva i da posle 19. marta, neće raditi tu emisiju.

 Foto: Fonet, Aleksandar Kokotović 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend