27. okt 2014.

Danici Vučenić novinarska nagrada „Dušan Bogavac”

danica vucenicAutorka emisije “Jedan na jedan” i novinarka Radio-televizije Vojvodine Danica Vučenić dobitnica je novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za ovu godinu.

U obrazloženju žirija, koji su činili Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac, navodi se da Vučenić godinama svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom “Jedan na jedan” na RTV.

“Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom”, dodaje se u obrazloženju.

Ceremonija dodele novinarske nagrade “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost održaće se u sledećeg utorka u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

Ove godine, u užem izboru za nagradu “Dušan Bogavac” bili su i novinarke Tamara Spaić i Anđela Milivojević, novinari Slobodan Georgijev i Dragoljub Petrović, kao i redakcije “Čačanskih novina” i satiričnog portala “Njuz net”.

Žiri je posebno istakao hrabar i human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković.

“Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju. Zbog toga joj svi dugujemo beskrajnu zahvalnost, koja nas i obavezuje i ozaruje u zahtevnom novinarskom pozivu”, poručili su članovi žirija.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend