02. jun 2015.

Digitalizacija – crni ekran za 300.000 ljudi

2112568191556d4e248f79f914353463_v4_bigOko 300.000 žitelja Šumadije i zapadne Srbije, koji TV signal dobijaju sa Rudnika, puštanjem digitalnog predajnika ostali su bez TV programa

Oni nemaju nikakav program i pored kućnog uređaja koji imaju za primanje digitalnog signala.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija mesecima je najavljivalo da će 1. juna na Rudniku biti ugašen analogni predajnik i da građani treba da nabave posebne urađaje za digitalni prijem signala, ali oni su juče dobili crne ekrane.

Jedino su mogli da prate Prvi i Drugi program RTS kao i do sada, koji se emituju preko analognih predajnika, a svi ostali emiteri bili su isključeni, što je izazvalo nezadovljstvo građana.

Danas je ista slika, ali se niko nije oglasio da objasni gledaocima opština Gornji Milanovac, Ljig, Aranđelovac, Topola, Kragujevac i Knić šta je problem i kada će moći da gledaju ostale programe.

Mnogi građani ističu da su pokušavali da dobiju bilo kakvo objašnjenje preko telefona čiji je broj danima objavljivan na televizijama, ali, kako tvrde, nemoguće je uspostaviti kontakt jer je telefon uvek zauzet.

V.d. direktora JP “Emisione tehnike i veze“ Branko Gogić rekao je da digitalni sistem funkcioniše i da nema nikakvih problema u prijemu digitalnog signala.

 Foto: Thinkstock 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend