05. maj 2016.

Direktor N1 traži odgovore od REM-a

Jugoslav-Cosic-1-e1341149114932Povodom saopštenja Regulatornog tela za elektronske medije, a u vezi sa navodnim kršenjem predizborne tišine od strane N1, direktor televizije N1 Jugoslav Ćosić poziva REM da objasni kako je moguće da televizija Pink objavi saopštenje sa sednice REM-a koja nije održana

TV Pink je, naime, jutros u svojim vestima u 09.03 objavila saopštenje sa telefonske sednice REM-a koja je održana tek u 13 sati. Prvi draft saopštenja članovi saveta REM-a dobili su u 10 sati i 30 minuta, a usvojili ga na sednici koja je počela u 13 sati, posle čega je tek u 15 sati to saopštenje objavljeno na web portalu REM-a.

Direktor N1 zahteva od predsednika REM-a da objasni kako je RTV Pink znao za sadržaj sednice i saopštenje REM-a puna četiri sata pre nego što je sednica uopšte počela. Građani Srbije, koji plaćaju REM, moraju da znaju da li se saopštenja REM-a pišu u REM-u ili u televiziji Pink.

Direktor TV N1 takođe zahteva od saveta REM-a da precizno objasni na koji način je TV N1 prekršila izbornu tišinu, kojim sadržajem je to učinila i koji deo zakona ili izbornih pravila je povređen. Zahteva, takođe, da REM objasni zbog čega do sada nije reagovao na brojne prigovore o kršenju predizbornih pravila od strane televizija sa nacionalnom frekvencijom.


Video prilog televizije N1 pogledajte ovde
.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend