05. maj 2016.

NUNS traži objašnjenja od REM-a

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) poziva Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da saopšti kada je održana sednica na kojoj je razmatran program TV N1, kao i da tačno navede kojim sadržajem je ova televizija narušila izbornu tišina i koji je član zakona prekršen

NUNS zahteva da REM, budući da je nekim članovima ovog regulatornog tela istekao mandat, a u medjuvremenu nisu izabrani kandidat iz Vojvodine, kao i predstavnik NVO sektora, saopšti ko je od članova REM-a prisustvovao pomenutoj sednici.

NUNS traži objašnjenje od  REM-a kako je moguće da njihovo saopštenje emituje na TV Pink u ranim jutarnjim časovima, a da ostali mediji budu obavešteni o sednici i zaključcima REM-a skoro šest sati kasnije.

REM bi, radi očuvanja sopstvenog integriteta, morao da objasni kako je moguće da se po sadržaju razlikuju saopštenje koje je emitovano na TV Pink  od onog što je navedeno u tekstu plasiranom ostalim medijima.

NUNS pozdravlja napore REM-a da prati da li mediji krše izbornu tišinu ali bi bilo neophodno da se pritom primenjuju isti standardi. U tom smislu NUNS traži da REM, u skladu sa novom praksom, oceni da li današnje gostovanje novinara i političkog analitičara Željka Cvijanovića, u jutarnjem programu TV Pink, predstavlja kršenje izborne tišine.


Sekretarijat NUNS-a

Beograd, 4. maj 2016.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend