30. sep 2015.

Direktoru „Palanačkih“ Dejanu Crnomarkoviću isečene gume na automobilu

imageDirektoru „Palanačkih“ novina iz Smederevske Palanke Dejanu Crnomarkoviću u subotu su, ispred kuće, isečene sve četiri gume na automobilu. Kako je Crnomarković rekao UNS-u, “u subotu 26. septembra, između 12 i 15 sati, na dvadeset metara od kuće u kojoj živim sa porodicom, nepoznata osoba nožem je posekla sve četiri gume na mom automobilu”

Sečenje guma usledilo je, kako kaže Crnomarković, nakon teksta u “Palanačkim” u kojem je objavljen kritički tekst o poslaniku SNS-a iz Smederevske Palanke Dejanu Nektarijeviću.

“Dao sam izjavu policiji i izneo svoje sumnje u vezi sa motivima počinioca tog vandalizma. Nikada u životu nisam bio meta fizičkog napada, nemam ličnih neprijatelja, ne bavim se „sumnjivim“ poslovima, nemam para više nego što je neophodno za život. Jedino zbog čega je moguće da se ovo desilo je moje pisanje. Ukazujem na određene ljude i događaje iz javnog života, pa zbog toga povremeno trpim uvrede“, kaže Crnomarković.

Podsećamo, Udruženje novinara Srbije u junu je protestovalo zbog uvreda koje je u, otvorenom pismu, Opštinski odbor SNS iz Smederevske Palanke uputio Crnomarkoviću. Reagujući na sadržaj teksta Dejana Crnomarkovića pod nazivom „Truli ‘hvalospev’ palanačkih naprednjaka“, OO SNS je u javnom pismu Crnomarkoviću uputio niz uvreda služeći se i jezikom mržnje.

UNS je tada istakao da ne dovodi u pitanje javnu kritiku svih, pa ni novinara i menadžera medija, ali smatra nedopustivim sporenja koja se svode na uvrede i jezik mržnje i zatražio od OO SNS iz Smederevske Planke da se izvini kolegi Dejanu Crnomarkoviću i prestane sa vređanjem i zastrašivanjem novinara.

 Foto: Palanačke 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend