19. maj 2016.

DNV: Orkestrirana pomama zbog promena u RTV

dnv-drustvo-novinara-vojvodineDruštvo novinara Vojvodine (DNV) saopštilo je danas da nije nimalo iznenađeno „organizovanom i orkestriranom pomamom, izazvanom izvikanom“ smenom dosadašnjeg uredničkog tima Radio-televizije Vojvodine i imenovanjem novog rukovodstva

Iz DNV saopštavaju da se novoimenovanom uredničkom timu RTV, unapred i bez obrazloženja pripisuju predstojeći pad gledanosti i, kako stoji u saopštenju, „tobožnje, nasilno ugrožavanje slobode medija“.

U tom novinarskom udruženju ističu da opravdano sumnjaju u iskrenost iskazane brige pojedinih, navodno reprezentativnih novinarskih udruženja, za koja kažu da su glasnogovornici „kojekakvih nevladinih organizacija i njima pripadajućih udruženja građana“.

„Pitamo se, odakle potiču ishitrene sumnje u sposobnost i stručnost novog rukovodstva Radio difuzne ustanove Vojvodine, tim pre što su imenovani rukovodioci ranije bili smenjeni sa uredničkih mesta zbog političkih okolnosti, bez obrazloženja i što je tada, mnogobrojnim, vrsnim novinarima onemogućen rad. Svojevrsno licemerstvo, koje izbija iz većine dosadašnjih saopštenja, nedvosmisleno ukazuje da je ovde samo reč o odbrani ovako i olako stečenih zvanja i dobro plaćenih pozicija“, kaže se u saopštenju.

Iz DNV ističu da je lična ostrašćena pripadnost nekim novinarskim udruženjima, išla na štetu opšteg javnog interesa, jer je, kako smatraju u tom udruženju, ta pripadnost poistovećena sa pripadnošću određenim političkim strankama i finansijerima njihove delatnosti.

 Foto: RTV 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend