28. mar 2016.

Draža Petrović novi glavni urednik Danasa

dragoljub-draza-petrovic_660x330Glavni urednik „Danasa“ Zoran Panović razrešen je sa te funkcije, a na njegovo mesto doći će jedan od najpoznatijih srpskih kolumnista Dragoljub Draža Petrović

Glavni urednik „Danasa“ Zoran Panović razrešen je sa te funkcije, a na njegovo mesto doći će jedan od najpoznatijih srpskih kolumnista Dragoljub Draža Petrović.

Ovu vest upravo je na kolegijumu saopštio Panović, što je potvrda sinoćnje vesti koja je prostrujala novinarskim i političkim krugovima, a koju do jutros niko nije mogao da potvrdi.

Poznato je bilo samo da je Danas pre nekoliko dana imao Skupštinu akcionara na kojoj su donete odluke o nekim promenama, ali niko nije verovao u promenu glavnog urednika usred predizborne kampanje. Obojica aktera legende su i Danasa i srpskog novinarstva.

Zoran Panović je na čelu Danasa proveo sedam godina, a u redakciji je od osnivanja 1997. godine. Prepoznatljiv je po specifičnom i preciznom seciranju stvarnosti, kako kroz analitičke tekstove, tako i u javnim nastupima. Od nedavno na RTV-u vodi i emisiju „Pressija“, koju je definisao kao „večernja škola novinarske pismenosti“. Panović će, kako je saopštio na kolegijumu, ostati u redakciji i nastaviti da objavljuje svoju kultnu kolumnu koja je jedan od najboljih preseka političkih dešavanja prošle nedelje.

Dragoljub Draža Petrović u karijeri je radio za više listova, počeviši od „Borbe“, „Naše borbe“ do „Glasa javnosti“. U „Danasu“ je kao novinar i urednik od 2009. godine. Trenutno važi za najpopularnijeg i najduhovitijeg kolumnistu u Srbiji, čije se kolumne na društvenim mrežama šeruju više nego bilo čije. Dobitnik je više novinarskih priznanja, a njegova knjiga zbirki kolumni iz Danasa i Nedeljnika rasprodata je u nekoliko dana.

U poslednje vreme piše tri kolumne, u Danasu, Nedeljniku i na N1. U Nedeljniku ima svoju redovnu kolumnu „Zakopčavanje mita“, i to od prvog broja, zbog čega ga smatramo delom redakcije.

Nadamo se da će naći vremena i u budućnosti da zakopčava mitove u Nedeljniku, dok i njemu i Panoviću želimo mnogo uspeha u daljem radu. Kao i Danasu, koji je jedan od poslednjih bastiona kvalitetnog novinarstva u Srbiji.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend