24. feb 2016.

EPS: Nismo nadležni za oslobađanje od TV pretplate mi, već RTS i RTV

rts_epsElektroprivreda Srbije saopštila je da nije nadležna za oslobađanje od plaćanja takse za javni medijski servis i da za ostvarivanje tog prava građani treba da se obrate isključivo Radio-televiziji Srbije i Radio-televiziji Vojvodine

Načini i kriterijumi za oslobađanje određeni su Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, gde je i propisano da RTS i RTV odlučuju ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse, podseća EPS.

„Spisak obveznika TV takse svakog meseca EPS dobija od RTS i RTV i ne utiče na to ko može biti oslobođen od plaćanja TV takse. Prethodna oslobađanja za TV pretplatu ne važe, a građani na šalterima distribucija ne mogu da podnesu zahtev za oslobađanje“, navodi se u saopštenju.

O svim uslovima, potrebnoj dokumentaciji i načinu oslobađanja od takse za javni medijski servis građani Srbije mogu detaljnije da se obaveste na sajtovima www.rts.rs i www.rtv.rs.

Zakonom o javnim medijskim servisima je od 1. januara ove godine uvedena obaveza plaćanja mesečne takse od 150 dinara za svako fizičko i pravno lice koje ima električno brojilo.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend