22. maj 2016.

EU I OEBS: Pažljivo pratimo promene u RTV

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Misija OEBS u Srbiji sa pažnjom prate veliki broj personalnih promena u Radio televiziji Vojvodine (RTV) koje je sproveo novoimenovani Upravni odbor, saopšteno je danas

Koristimo ovu priliku da podsetimo na veliku odgovornosti koju RTV, kao javni servis, ima u obezbeđivanju najviših standarda u očuvanju javnog interesa.

Javni servis je, garant kvaliteta i raznovrsnosti programskog sadržaja i nepristrasnosti uređivačke politike, u skladu sa principima nezavisnosti obezbeđenim Zakonom o javnim medijskim servisima iz 2014. godine, navedeno e u saopštenju.

lupa istraga dokazsxc.hu

Dodatnu i veliku odgovornost ima RTV – da ispuni legitimna očekivanja nacionalnih manjina obezbeđivanjem programa na manjinskim jezicima.

Podsećamo na važnost stvaranja podsticajnog okruženja u Srbiji u kome sloboda govora može nesmetano da se ispoljava, na važnost jačanja nezavisnosti Regulatornog tela za elektronske medije radi snažnije podrške uređivačkoj nezavisnosti medija, kao i na važnost obezbeđivanja odgovarajućeg finansiranja i uređivačke nezavisnosti javnih servisa, zaključeno je u saopštenju Delegacije EU i Misije OEBS.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend