15. jun 2016.

Fantomska udruženja građana organizuju kontraprotest ispred RTV-a

Organizacija Odbrana izborne volje i organizacija Patku daj tati registrovane su u Agenciji za privredne registre juče, odnosno 13. juna 2016. godine

Nekoliko potpuno anonimnih udruženja građana najavilo je da će u petak organizovati protest ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine (RTV) kao odgovor na građanske proteste koji se organizuju zbog talasa političkih smena u toj medijskoj kući.

Sudeći po tonu saopštenja, nema nikakve sumnje da je reč o udruženjima koja inspiraciju crpe iz Vučićevih svakodnevnih do zla boga dosadnih i kenjkavih nastupa.

Evo šta, između ostalog, vele:

“Želimo da se izborimo za pravo novinara RTV-a da prvi put posle mnogo godina ne strahuju od toga šta će reći ili uraditi Bojan Pajtić ili ma koji drugi premijer Vojvodine, kada emituju svoj informativni program. I koliko god bude potrebno ostaćemo na ulici kao podrška slobodi novinarstva i dolazićemo uporno jer se ne mirimo sa terorom pa makar to bio i teror manjine”, navodi se u saopštenju za javnost koje je nazvano “Proglas o medijskim slobodama i pravu građana na objektivno informisanje”.

Ima toga još, ali čemu trošiti monitor na one koji vole da pišu a ne vole da čitaju.

Čitaoce molimo da nam pomognu u identifikaciji ovih “nevladinih” pregalaca, koji su nama – avaj – potpuno nepoznati:

Saopštenje su potpisali Milana Laketić iz Instituta za borbu protiv korupcije, Sergej Furtula iz Unije mladih, Nemanja Makević iz Politikologa bez granica, Ivan Đorđević iz Udruženja za zaštitu mladih, Miloš Radosavljević iz Serbone, Nikola Ljoković iz Odbrane izborne volje i Božidar Đikić iz organizacije Patku daj tati.

Inače, organizacija Odbrana izborne volje i organizacija Patku daj tati registrovane su u Agenciji za privredne registre juče, odnosno 13. juna 2016. godine, dok su još tri organizacije registrovane proleća prošle godine, jedna je iz 2014. a jedna iz 2012. godine.

Oni su protest zakazali za petak u 18 sati. Nisu precizirali da li je fantomka obavezni deo narodne nošnje za to veče.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend