06. jun 2016.

Forum „Nova epoha u novinarstvu: Rastanak s mejnstrimom“

Medijski stručnjaci iz više od 30 zemalja učestvovaće na Međunardonom forumu „Nova epoha u novinarstvu: Rastanak s mejnstrimom“ u Moskvi, organizovanom povodom 75. godišnjice od osnivanja Sovjetskog informacionog biroa, danas medijskog giganta RIA Novosti

Ekspertima iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Indije, Kine, Jermenije, Egipta, Azerbejdžana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih domaćin će biti ruska medijska kuća MIA „Rusija Sevodnja“.

Forum će biti otvoren temom „Novinar u vremenu posle mejnstrima“, gde će ruski i strani stručnjaci analzirati trendove medijskog tržišta, razmatrati karakteristike takozvanog postmejnstrim doba i pokušati da otkriju zakonitosti njegovog razvoja.

Prisutnima će se obrati generalni direktor MIA „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov, pomoćnik ministra za komunikacije i medije Rusije Aleksej Volin, ali i generalni direktori i glavni urednici ostalih poznatih svetskih agencija.

Očekuje se da na marginama foruma bude potpisan veliki broj sporazuma o saradnji između vodećih međunarodnih medijskih kuća.

Forum će pokušati da ponudi odgovore na pitanja o procesima koji se odvijaju u savremenim medijima širom sveta: Koji su profesionalni standardi za medije postmejnstrim ere? Kako razviti nove medije? Koji faktori i tehnologije određuju rad novinara? Gde sloboda proizvodnje informacija počinje, a gde se završava? Kako su internet, mediji i digitalni projekti ugrađeni u novu medijsku realnost.

 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend