28. jan 2016.

Gašić i dalje obavlja sve ministarske poslove

big_1443455278--Bratislav-Gasic-korupcija-CINSMinistar odbrane obavljaće ministarske poslove dok je na toj dužnosti. Ovo je sve što smo dobili kao odgovor iz Ministarstva odbrane na naše pitanje da li Bratislav Gašić i dalje obavlja sve ministarske obaveze s obzirom na to da je premijer Aleksandar Vučić najavio njegovu smenu još pre mesec i po dana

Podsetimo, Gašić je još 6. decembra izneo neumesan i seksistički komentar na račun novinarke u Trsteniku, koja je čučnula kako bi se sklonila iz kadra snimatelja. Kada je video šta je uradila dopisnica TV B92, Zlatija Labović, ministar Gašić je rekao: „Volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“. Primitivnu izjavu jasno su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Premijer Vučić je posle incidenta rekao da će Gašić biti smenjen, ali se to još nije dogodilo. Zbog toga širom Srbije novinari organizuju proteste pod nazivom „Novinari ne kleče„. U ponedeljak, na skupu ispred Vlade Srbije, na ulazu u zgradu otkrivena je „maketa smene Gašića Faza 1A“ koju su, kako je rečeno, „u potpunosti izradile domaće firme, a finansirali naši arapski prijatelji“.

gasic_maketa_twitterNovinarka Balkanske istraživačke mreže (BIRN) Jelena Veljković pročitala je novi proglas inicijative „Novinari ne kleče“ čiji je cilj odbrana prava građana i građanki na informisanje u javnom interesu i otpor seksizmu i rodnoj diskriminaciji u izjavama i postupcima nosilaca državnih funkcija. Jedan od zahteva je da se novinarima omogući da pravovremeno i objektivno informišu građane i građanke o svim pitanjima koja su za njih značajna.

Inicijativa traži od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da prestane da uznemirava javnost i vrši pritisak na pravosuđe, a od Tužilaštva da što pre ispita krivične prijave protiv Stefanovića zbog optužbe o nezakonitom praćenju novinara.

Gde se održavaju protesti

Protesti u Beogradu održavaju se ispred Vlade Srbije, u Novom Sadu na Trgu Slobode, u Nišu na platou ispred Narodnog pozorišta, u Kragujevcu na Trgu kod krsta, u Novom Pazaru u Pešačkoj zoni, kod Sebilja, u Čačku na platou ispred Doma kulture, u Šapcu ispred stare robne kuće, u Kikindi na Gradskom trgu ispred opštine, u Lazarevcu kod Rudarske česme, a u Mladenovcu ispred zgrade GO Mladenovac.


Autor: J. D. 

1 komentar za: “Gašić i dalje obavlja sve ministarske poslove

  1. svetlanast.

    Zasto vlast SNS i premijer Vucic stite Gasica, ali i lazne diplome, ostale nesposobne ministre,“krecenje“ Lutrije, odgovorne za pad helikoptera, korupciju, uporno ponavljaju optuzbe protiv „bivsih vlasti“ za lopovluk a presuda pravosudja koje SNS kontrolise – nema, lupetanja poslanika, nedonosenje zakona o poreklu imovine, tajne ugovore…?

    Odgovor je jednostavan.
    SNS ne moze da dobije nove glasace, a od ovih 25% koje su oteli SRS-u, mnogi ce se vratiti tamo odakle su i dosli, pa je Vucicu nebitno misljenje strucne javnosti /Beograd na vodi/ i gradjana koji svakako nisu niti ce biti njihovi biraci.

    Kad ocigledno lazu, oni se obracaju samo svojim biracima koji im bas sve veruju.
    Medije ucenjuju oglasima, novinare bednim platama, fingiranim privatizacijama medija, „nema cenzure“ ali su „uterali“ samocenzuru, prosvetni radnici na ivici bede, lekari odlaze u beli svet, „reforme“ su otimacina od penzionera, narod sve siromasniji a Srbija sve zaduzenija…
    To su „uspesi“ vlasti SNS- a „pohvale“ iz belog sveta ce „pljustati“ sve dok Srbija ispunjava zadatke u vezi sa Kosovom i vracanjem dugova.

    Nije posteno ocekivati da novinari UREDE Srbiju a da ostali cute.
    Setimo se kako su se advokati izborili za svoje zahteve, izuzev da bude smenjen nesposobni poltron, ministar Sellakovic.
    Zato, svi na izbore.
    Glasajmo za demokratske koalicije, jer oni koji su u stanju da prevazidju razlike, licne sujete a mogu da se dogovore sa drugim politickim strankama, pokretima i udruzenjima – mogu da se dogovore i sa NARODOM.

    29. јан 2016. at 07:47

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend