07. dec 2015.

Gašić: Kajem se; Vučić: Sramno, nema opravdanja

5764362555664af5d4bf78116709666_v4_bigMinistar odbrane Bratislav Gašić uputio je javno izvinjenje dopisnici B92 i srpskoj javnosti zbog izjave da „voli novinarke koje lako kleknu“

Gašić je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu.

„Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam“, naveo je Gašić.

Kako je dodao, on moli i novinarku B92 i sve građane Srbije da mu „veruju da se zbog izjave iskreno kaje“.

Ministar Gašić je pozvao novinarku TV B92 Zlatiju Labović i lično joj se izvinio na današnjoj nepromišljenoj izjavi datoj u Trsteniku.

Njegovo izvinjenje objavilo je i Ministarstvo odbrane na zvaničnom Tviter nalogu.

Ubrzo se oglasio i premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da ga je Gašićeva izjava šokirala i da je u pitanju sramno ponašanje.

„Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja“, rekao je premijer Vučić Tanjugu.

„Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Podsetimo, Gašić je primitivnu izjavu dao nakon posete „Prvoj petoletki namenskoj“ u Trsteniku, kada je video kako dopisnica B92 čuči da ne bi bila u kadru dok ministar govori.

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude, među njima i poverenika Rodoljuba Šabića.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend