20. jan 2016.

Gašić ministar još desetak dana?

gasic_1Ministar odbrane Bratislav Gašić biće smenjen sa te funkcije u narednih desetak dana i premijer Srbije Aleksandar Vučić imenovaće novog ministra, piše danas list Blic

„Odlukom da se ide na vanredne parlamentarne izbore ništa se nije promenilo. Vučić će imenovati novog ministra odbrane i on će ostati ntom mestu i nakon izbora nove vlade“, navodi list pozivajući se na izvore Srpske napredne stranke.

List piše da je premijer „dobio desetine poruka i poziva onih koji mu se sami nude i ubedjuju ga da baš oni treba da stanu na čelo ministarstva“, ali da još nije odlučeno ko će to biti, iako se „zna ko sigurno neće“.

„Uglavnom se radi o ljudima koji su radili protiv Gašića i koji su se obradovali njegovoj smeni. Najveći broj onih koji se samopreporučuju niti je sposoban niti kvalifikovan po oceni premijera da preuzme resor odbrane“, zaključio je izvor Blica.

Premijer je početkom decembra rekao da ministar odbrane Bratislav Gašić ne može da ostane na funkciji zbog izjave da „voli novinarke koje lako kleknu“.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend