29. sep 2016.

Gradonačelnica Smedereva ne sme da vređa novinare

Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje uvredljivo ponašanje gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović prema novinarima i zahteva od nje da se javno izvini grupi dopisnika republičkih redakcija i novinskih agencija

NUNS poziva Jasnu Avramović da u komunikaciji sa novinarima i mediima pokaže viši stepen kulture i odgovornosti , u skladu sa funkcijom koju obavlja.

Šestoro novinara – dopisnika agencija Beta i Foneta, i dnevnih listova Večernje novosti, Politika, Blic i Informer, saopštilo je u zajedničkom javnom pismu da je gradonačelnica Smedereva na sednici Skupštine Grada 22. septembra „ponovo verbalno napala i omalovažila smederevske novinare republičkih redakcija i novinskih agencija“.

Avramović je novinare izvređala i lično, tako što je “dopisnice nazivala ‘nesrećnim novinarkama koje sanjaju grozomorne snove’, pominjući čak i njihovu psihu u pogrdnom smislu, što po njenom tumačenju dovodi do tema o kojima pišu”. Gradonačelnica je dopisnike nazvala “’ljudomrscima koji pišu isključivo ružno o svom gradu’, iz čega je zaključivala da novinari ugrožavaju dolazak investitora, te zato od njih mora da krije značajne informacije”. Pored toga, ona je “politički bojila rad dopisnika”, optužujući ih da rade za opoziciju.

Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 28. 09. 2016.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend