11. mar 2019.

Gradski pravobranilac u Boru isterao novinare

Gradski pravobranilac u Boru Bosa Janaćković isterala je danas iz kancelarije novinarke  nedeljnika „Timočke“  Marijanu Milovanović i Dejanu  Kecić, novinarku „Blica“ zbog pisanja o tužbi koja je pokrenuta protiv borskog preduzeća „Štampa, radio i film“ (ŠRIF), u okviru kojeg posluje regionalna RTV Bor.

– Gradski pravobranilac je u telefonskom razgovoru u petak kazala da se sprema za proslavu i da će izjavu dati u ponedeljak, odnosno danas. Nakon što je danas pozvana, kazala je da ne može telefonom da iznosi podatke  već da dođemo kod nje u kancelariju – priča Kecićka.

S obzirom da je Privrednom sudu u Zaječaru podneta tužba protiv ŠRIF-a gde se traži da se vrati blizu devet i po miliona dinara koje je to preduzeće dobilo iz gradskog budžeta posle konkursa za javno informisanje 2015. godine, novinarke su zatražile objašnjenja od gradskog pravobranioca nakon čega su i isterane iz prostorija.

  Na pitanje ko je povukao tužbu kada je prvi put podneta protiv ŠRIF-a kazala da se ne seća, nije htela ni da pogleda predmet. Potvrdila je da je ponovo pokrenuta tužba protiv ovog preduzeća, kao i da je održano prvo pripremno ročište a onda upitala iz kog smo medija, da je mislila da smo iz ŠRIF-a, i zašto bi ona nama davala podatke, da ne može ništa da priča dok se ne okonča proces,  i pored toga što joj je u telefonskom razgovoru rečeno ko zove i ispred kog medija.  Koleginicu koja je tokom razgovora pomenula da je reč o budžetskim sredstvima  upitala da neće možda ona da pravda budžetska sredstva –dodaje Kecićka.

Janaćkovićka se ni na trenutak nije zaustavila već je i zapretila novinarki da bi bilo dobro da ne piše ništa.

– Obratila mi se rečima da mi savetuje da ne pišem ništa od onoga što je kazala. Kada sam joj rekla da nema razloga da bude neprijatna, počela je da viče „izlazite napolje iz kancelarije“ – dodaje Kecićka.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend