28. okt 2014.

Ištvan Kaić traži 2,5 miliona odštete

24_istvan-kaicIštvan Kaić, saradnik Instituta za javnu politiku, podneo je Višem sudu u Beogradu tužbu zbog povrede ugleda i časti protiv novinara Miloša Vasića, povodom teksta „Objavljotina Ištvana Kaića“, objavljenog na sajtu www.autonomija.info.

Tužbom i odštetnim zahtevom, u iznosu od 2,5 miliona dinara, osim autora, obuhvaćena su i odgovorna lica u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV), Nezavisnom udruženju novinara Srbije (NUNS), web portalu „Peščanik“, kao i listu „Pančevac“.

Objavljivanjem i prenošenjem navedenog teksta i komentara čitalaca, ističe se u tužbi, po shvatanju sredine u kojoj tužilac živi, „po njegovom doživljaju predstavljaju radnje kojima se kontinuirano povredjuje pravo na ugled i čast“, ali i tužiočev lični i profesionalni ugled, čime je „tužiocu naneta nematerijalna šteta zbog čega mu pripada pravo na novčanu nadoknadu“, zaključuje se u tužbi.

Tužilac, inače, obaveštava sud da će celokupnu naknadu nematerijalne štete uplatiti za pomoć licima nastradalim u poplavama.
Viši sud u Beogradu je naložio svim tuženima da u roku od osam dana podnesu odgovor na tužbu.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend