09. sep 2015.

Izbeglice beže, snimateljka ih sapliće i šutira

105679303355ef2b8361a5c469538139_v4_bigSnimateljka mađarske televizije tri puta je fizički nasrnula na izbeglice koje su pokušavale da probiju policijski kordon kod mađarskog prihvatnog centra Reske

Saplela je čoveka s detetom u naručju i šutnula devojčicu i mladića.

Na snimku mađarske televizije N1TV vidi se da su policijaci sustigli čoveka s detetom, pošto ga je snimateljka saplela i oborila.

Na drugom snimku se vidi kako snimateljka šutira jednog mladića, a zatim i devojčicu.

Snimateljka, koju su mađarski mediji identifikovali kao Petru Laslo, posle serije incidenata je, navodno, dobila otkaz, preneo je RTS.

„Jedna koleginica sa N1TV se danas ponela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske“, saopštio je na Fejsbuku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom.

Migranti su iz prihvatnog centra Reske pokušali da se vrate nazad u Srbiju, ali ih mađarska policija nije pustila.

Mnogi su spavali na otvorenom, u polju, u hladnim noćima i nadali su se da će biti prevezeni u centar za registraciju, prenosi AP.

Izbeglicama, među kojima je i mnogo porodica sa decom, humanitarne organizacije su delile hranu, piće i sredstva za higijenu. Oni su im takođe uručili toplu odeću i ćebad, kako bi lakše prebrodili hladne noći.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend