09. sep 2015.

Sraman postupak mađarske snimateljke

Snimateljka jedne mađarske televizije tri puta je fizički nasrnula na migrante koji su neuspešno pokušavali da probiju policijski kordon kod mađarskog prihvatnog centra Reske. Saplela je čoveka sa detetom u naručju i šutnula devojčicu i mladića

Na snimku mađarske televizije N1TV vidi se da su policajci sustigli čoveka sa detetom, pošto ga je snimateljka saplela i oborila.

Potom je na sajtu Coub.com objavljen video-klip na kojem se vidi kako snimateljka šutira jednog mladića, a zatim i devojčicu.

Snimateljka, koju su mađarski mediji identifikovali kao Petru Laslo, posle serije incidenata dobila je otkaz.

„Jedna koleginica sa N1TV se danas ponela na neprihvatljiv način u prihvatnom centru Reske“, saopštio je na Fejsbuku glavni urednik te televizije Sabolč Kisberk, dodajući da je njen ugovor o zaposlenju od danas poništen i da N1TV tu stvar smatra okončanom, prenosi Tanjug.

Migranti su iz prihvatnog centra Reske pokušali da se vrate nazad u Srbiju, ali ih mađarska policija nije pustila.

Mnogi su spavali na otvorenom, u polju, na hladnim noćnim temperaturama i nadali su se da će biti prevezeni u centar za registraciju, prenosi AP.

Izbeglicama, među kojima je i mnogo porodica sa decom, humanitarne organizacije su delile hranu, piće i sredstva za higijenu. Oni su im takođe uručili toplu odeću i ćebad, kako bi lakše prebrodili hladne noći.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend