12. maj 2016.

Južne vesti neće objavljivati vesti u znak protesta

Juzne-vestiNiški portal „Južne vesti“ neće danas objavljivati vesti na svom portalu pošto „gradske vlasti Niša i ove godine pokušavaju da novac građana iskoriste da plate sopstvenu promociju u medijima“

Kako podseća ovaj sajt, ranije je gradske vlasti Niša budžetom za 2016. godinu predvidele preko 110 miliona dinara za „informisanje građana“.

Poređenja radi, to je 2,5 puta više para nego za narodnu kuhinju, 3 puta više nego za bezbednost u saobraćaju i 8 puta više nego za osobe sa invaliditetom, navodi se na ovom sajtu.

Za finansiranje privatnih medija je izdvojeno skoro isto novca koliko i za rad Narodne biblioteke, Narodnog pozorišta i Narodnog muzeja – zajedno, navodi se na sajtu.

Tročlana konkursna komisija, koju je imenovao načelnik Gradske uprave za kulturu Nebojša Stevanović, dva puta je odbila zahtev gradskog Lokalnog antikorupcijskog foruma da raspodelu novca nadgleda predstavnik tog zvaničnog gradskog tela.

Ni sedam dana nakon što su novinarska i medijska udruženja i Lokalni antikorupcijski forum (LAF) zatražili poništenje konkursa, niko iz gradskih vlasti još nije javno reagovao.

U međuvremenu su i City radio i Južne vesti zatražili poništenje konkursa, tražeći da se novi ne raspisuje dok se ne usvoje jasni kriterijumi za izbor članova komisije, kao i da se garantuje javnost u njihovom radu.

 Foto: Južne vesti 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend