12. maj 2016.

Stefanović: Hercegovačka ne može da bude glavna vest

stefanovicMinistar policije Nebojša Stefanović po drugi put se oglasio o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici, ali nije izneo konkretne detalje šta je policija do sada uradila na ovom slučaju, već je istakao da to ne može da bude glavna vest

Stefanović je naveo da rušenje na takav način ne sme da se dešava, ali ne treba da bude glavna vest u Srbiji.

„Glavna vest je rušenje tri nelegalna objekta, što ne sme da se dešava. To ne može da bude glavna vest. Policija za NATO i protiv EU nema drugu stvar da ponudi građanima Srbije, nemaju ponudu za Srbiju, investitore, ne kažu da treba da se radujemo što Srbija napreduje“, naveo je Stefanović gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS-a.

Stefanović je naveo da se radi na rasvetljavanju slučaja, i da kao što su rešeni svi do sada, rasvetliće se i ovo.

Ministar policije se inače prvi put o ovom slučaju oglasio 30. aprila, šest dana, nakon što su objekti srušeni i tada je samo rekao da je policija dobila zahtev Tužilaštva za prikupljanje svih obaveštenja koja su potrebna za ovaj slučaj.

Insajder.net je u dva navrata pokušao da dobuje odgovore od MUP-a o rušenju objekata u Hercegovačkoj.

Dopisima koji smo uputili dva puta MUP-u, jednom 28. april, a i drugi put  5.maja pokušali smo da dobijemo odgovore na sledeća pitanja:

  • Da li je policija počela istragu o tome ko je rušio objekte u Hercegovačkoj ulici i po čijem rešenju, pošto su zbog ovoga, prema saznanjima Insajder.net-a, policiji podnete najmanje dve krivične prijave?
  • Kako je moguće da se policija već tri dana ne oglašava o navodima da je grupa ljudi sa fantomkama na glavama i palicama učestvovala u rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici i maltretirala građane koji su se tu našli?
  • Da li je tačno da su građani iste noći obavestili policiju o ovom događaju, ali da je policija odbila da izađe na teren?
  • Da li je i kada urađen uviđaj na mestu rušenja u Hercegovačkoj ulici?

Odgovore na ova pitanja nismo dobili ni nakon emitovanje emisije „Insajder bez ograničenja“ – Rušenje pod maskama.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend