12. maj 2016.

Panović umesto Arežine

zoran_panovic_mcrsPrema prilično pouzdanim informacijama do kojih je došao Novi magazin, novi direktor programa Radio-televizije Vojvodine, umesto nedavno smenjenog Slobodana Arežine, mogao bi da bude Zoran Panović, donedavni glavni urednik Danasa. Da podsetimo, odmah posle izbora, dok novi pokrajinski organi vlasti nisu ni konstituisani, Upravni odbor RTV-a, iako zapravo tek desetak dana u „funkciji” jer je izabran neposredno pre izbora, sasvim neočekivano odlučio je da smeni Arežinu

Smena direktora programa došla je neočekivano između ostalog i zbog toga što se više očekivalo da će položaj napustiti direktor Srđan Mihajlović zbog već poznate afere sa suspenzijom novinarke Svetlane Veljković.

Nakon što je smenjen Arežina, Mihajlović je, kako su preneli neki mediji, Upravnom odboru i sam ponudio ostavku. Ali, Upravni odbor o tome nije hteo ni da raspravlja, što ne znači da je Mihajlovićeva pozicija sigurna, naprotiv, očekuje se da i na njegovo mesto dođe drugi čovek.

Slobodan Arežina je, da podsetimo, smenjen sa obrazloženjem da je programu RTV-a opala gledanost i, drugo, da nije podneo plan i program „produkcije i emitovanja” za 2016. godinu.

Sad već smenjeni direktor tvrdio je, međutim da ni jedno ni drugo nije tačno (odnosno da drugo i ne spada u njegove obaveze) i da je reč o političkom progonu, odnosno o želji Upravnog odbora da se dodvori novim pokrajinskim vlastima.


Izvor: Novi magazin

 Foto: N1 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend