08. maj 2015.

Kako je Bujošević izglasan za direktora RTS-a

Plan petogodišnjeg rada RTS koji je predao Dragan Bujošević nije impresionirao članove Upravnog odbora, ali mu je poverenje ukazano zbog ogromnog iskustva u medijima

Jedan od glavnih uslova za izbor direktora javnog servisa na konkursu bio je pripremljen plan poslovanja za period trajanja mandata od pet godina. Iako je upravo taj dokument delovao kao jedan od važnijih kriterijuma u odabiru budućeg prvog čoveka RTS, Dragana Bujoševića je za direktorsku funkciju preporučilo njegovo novinarsko znanje.

– Njegov plan rada nije bio opširan i impresivan, bilo je i mnogo boljih planova, ali od ljudi sa manje medijskog iskustva. Činjenica je i da vi danas možete imati sjajane planove, ali je pitanje da li se mogu realizovati – objašnjava Milan Nikolić, član UO.

On dodaje da Bujoševića svakako čeka težak posao, jer je RTS u lošoj finansijskoj situaciji. Procene su da je oko 1.000 do 1.500 zaposlenih višak, tako da će to biti problem koji će Bujošević morati da rešava.

Da nisu svi bili istog mišljenja po pitanju izbora, govori i podatak da je od devet članova za Bujoševića glasalo šest.

– Njegov izbor nije iznenađenje svakako, iznenađenje bi bilo da je izabran estradni menadžer Saša Mirković. Bujošević je dobar novinar, a videćemo da li je i dobar menadžer. On je radio u “Politici”, koja je takođe veliki sistem poput RTS-a, tako da je iskustvo bilo na njegovoj strani – kaže Nikolić.

On, međutim, nije želeo da otkrije detalje plana poslovanja RTS koji je predložio Dragan Bujošević. O tome nisu želeli da govore ni ostali članovi Upravnog odbora RTS sa kojima je „Blic” razgovarao.

– Mislim da je važno da je izabran direktor i to je sve što imam da kažem – rekao nam je član UO Slobodan Marković. O glasanju i detaljima oko izbora direktora nije želeo da govori ni Žarko Trebješanin, takođe jedan od članova UO.

– Nemam šta da komentarišem, bojim se da šta god da kažem da će biti naopako protumačeno. Sve je bilo kako treba, po procedurama i zakonu. Važno je da su ovim demantovane sve glasine o neuspešnom konkursu – kaže Trebješanin.

Šta će biti prvi koraci koje će preuzeti po dolasku na funkciju, pitali smo i novoizabranog direktora Dragana Bujoševića. On, međutim, nije želeo da govori o tome.

– Narednih meseci neću davati izjavu dok ne sagledam kompletnu situaciju u RTS – rekao je Bujošević.

Svi članovi UO sa kojima smo razgovarali tvrde da niko nije vršio pritisak na njih da izaberu bilo koga od jedanaest kandidata.

Interesantno je da su mnogi od njih bili iznenađeni time da je Bujošević izabran jer se nije moglo pretpostaviti da će sakupiti minimum šest glasova.

 Foto: V. Lalić, M. Cvetković, R. Ristić, D. Danilović 

1 komentar za: “Kako je Bujošević izglasan za direktora RTS-a

  1. Zamislite prvo šta je Bujošević izjavio bilo je da na RTS-u kasa prazna. Da li to znači da će Bujošević raditi za minimalac. Vidite treba da se ugledate na Bujošrvića, čovek se odma prilagodio današnjim modernim mnogo popularnim trendom ŠTEDNJA KASA JE PRAZNA. Zamislite Bujošević došao u raščepušanu medijsku kuću, da li je to moguće. Bujoševiću njuška ti je mnogo ritantna biće ti najpametnije da ćutiš i ne blebećeš puno.

    20. мај 2015. at 00:07

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend