27. maj 2016.

Kalkan: Zahtevi sa protesta neosnovani

rtv-radio-televizija-vojvodine-mediji-jpg_660x330Radio-televizija Vojvodine objavila je konkurse za imenovanje generalnog direktora i glavnog i odgovornog urednika, a ranije i konkurs za programskog direktora. Upravni odbor Radio televizije Vojvodine (RTV) je legalno izabran i ima pravo da bira svoj tim, izjavila je danas vršilac dužnosti glavnog urednika Prvog programa RTV Nada Kalkan i ocenila da nisu osnovani zahtevi učesnika protesta u Novom Sadu da članovi Upravnog odbora podnesu ostavke i da se ponište odluke o promenama na tom javnom servisu

Kalkan je u izjavi FoNetu naglasila da u promenama na RTV nema politike i dodala da ona nije član nijedne političke stranke.

„Upravni odbor RTV je legalno izabran kada je prethodnom sazivu istekao mandat i to telo je imalo pravo da promeni direktora programa“, objasnila je Kalkan.

Ona je precizirala da na RTV niko nije otpušten niti mu je promenjeno zvanje i da to što neki ljudi više ne uređuju dnevnik u pet nego druge dnevnike i vesti ne znači da i dalje nisu urednici i da ne rade urednički posao.

„Svi su ostali urednici i rade uredničke poslove“, istakla je Kalkan i ukazala da je iznet niz neistina o dešavanjima na RTV i da mediji pogrešno javljaju da je bilo otpuštanja.

Kalkan je napomenula i da je Evropska federacija novinara, pozivajući se na izjave Vukašina Obradovića iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nedima Sejdinovića iz Nezavisnog društva novinara Vojvodine, pogrešno prenela da je na RTV otpušteno sedam urednika.

Ona je navela i da je Marina Fratucan, urednica emisije „Radar“ koja se emituje na RTV, na TV B92 pogrešno nazvana smenjenom urednicom RTV, iako ona uopšte nije zaposlena na RTV već uređuje tu emisiju i za to dobija honorar.

Prema Kalkan, emisija „Radar“ nastavlja da se emituje kao i do sada.

Kalkan je istakala i da je ona po obrazovanju novinarka i da će taj posao nastaviti da radi i kada više ne bude na mestu glavnog urednika Prvog programa RTV, kao i da ne zna po čemu je to prethodna urednica bila kvalifikovanija od nje za taj posao.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend