25. feb 2016.

KG: Konačno – označavanje neprikladnih programa za decu!

oznakePravilnik o primeni novog sistema označavanja televizijskih programa neprikladnih za decu, donet je još prošle godine, a o kriterijumima i poteškoćama za njegovu primenu, diskutovalo se danas na skupu u Kragujevcu, koji je činilo Udruženje novinara Srbije zajedno sa Regulatornim telom za elektronske medije i kancelariojom UNICEFa

Reguilatorno telo za elektronske medije, kancelarija UNICEFa u Srbiji i Udruženje novinara pokrenuli su TV kampanju “Pravi program za pravi uzrast“.

Svi su se složili da je neophodna sveobuhvatna akcija kako bi se mališani zaštitili od neprimerenih sadržaja, a na medijima je da u skladu sa propisanom kategorizacijom označavaju program koji nije prikladan za mlađe od 12, 16, odnosno 18 godina i emituju ga u predviđeno vreme. Mediji koji ne budu adekvatno sprovodili ovaj Pravilnik, biće sankcionisani.

Za nešto oštrije kriterijume u ograničavanju televizijskog sadržaja, zalagalo se Udruženje novinara Srbije, dok su se Regulatorno telo za elektronske medije i predstavnici UNICEFa za komunikacije složili da je uloga roditelja ovde krucijalna.

Svakako da je udruženo delovanje ovih snaga najbolje rešenje koje bi sačuvalo mlade izraštaje i usmerilo ih na ispravan put odrastanja.

 Foto: tvoznake.rs 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend