01. apr 2015.

Klemm zbog privatnih interesa huška bandite na Indexovu sportsku novinarku

FAH-H3212601josipklemm625SPORTSKA novinarka Indexa Dea Redžić primila je brojne prijetnje nasiljem nakon što je svoju divljačku sljedbu na nju nahuškao kontroverzni poduzetnik Josip Klemm, jedan od organizatora šatorskog prosvjeda u Savskoj ulici.

Naime, šatordžije su ovog vikenda, nakon što su Index i Jutarnji list razotkrili da je Đuro Glogoški protupravno okupirao kuću u Zaprešiću namijenjenu smještaju vojnih invalida koji dolaze na liječenje u Zagreb, poslali sramotno priopćenje u kojem Indexovu sportsku novinarku prozivaju da šatorski prosvjed prati na isti način kao što bi pratila obračune između Delija i Grobara, navijačkih skupina Crvene zvezde i Partizana.

Priopćenju, koje su poslali na adrese svih vodećih hrvatskih medija, priložili su i privatnu fotografiju kolegice Redžić, najvjerojatnije skinutu s Facebooka, koja je snimljena na stadionu Marakana u Beogradu.

Klemmove laži zbog istrage Uskoka

Radi se o gnjusnim lažima: Dea Redžić o šatordžijama, kao ni o prosvjedu šatordžija pred Ministarstvom branitelja nije napisala niti jedan tekst. U svom novinarskom radu kolegica Redžić bavi se temama iz sfere sporta te mogućim kriminalom u hrvatskom sportu, što u ovom slučaju i jeste razlog zašto ju je Klemm svjesno, pred populacijom za koju zna da je sklona nasilnim ispadima, pokušao predstaviti kao neprijatelja i mrzitelja Hrvatske.

Prozivanje u priopćenju koje potpisuju Klemm i Dražimir Jukić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, kolegica Redžić zaslužila je izvještavajući o predstečajnoj nagodbi Cibone i Klemmovim poslovima sa zagrebačkim košarkaškim klubom. Priča je to u čijem je središtu transfer Darija Šarića, a za kojeg je Klemm Ciboni posudio 550.000 eura. Zbog sumnje da je sa Cibonom sklopio lihvarski ugovor, Klemm je već završio i na ispitivanju u Uskoku.

Uskok tvrdi da je Klemm, koji je prijavljen tzv. redovnim putem, navedeni iznos Ciboni posudio u dogovoru s Ivicom Lovrićem, tadašnjim predsjednikom Cibone, te da je u prosincu 2012. sklopljen lihvarski na štetu kluba, a u korist Klemmove tvrtke. Klemmu je prema spornom ugovoru pripadalo polovina Šarićeve odštete u slučaju odlaska u drugi klub i kamate od osam posto umanjene za iznos pozajmice, uvećane za pripadajuće kamate te umanjene za 10 posto koliko dobiva agent igrača.

No, Klemmov pokušaj da se okoristi na račun Cibone propao je nakon što su članovi Skupštine pribavili pravno mišljenje da se radi o lihvarskom ugovoru, te je 23. travnja 2014. podnesena „tužba radi smanjenja obveza na pravičan iznos“, uz naznaku vrijednosti spora od 3,5 milijuna kuna, izvijestio je Uskok.

Na HRT-u mu u lice sasula optužbe za kriminal

Naša kolegica Redžić otišla je danas u Savsku, na press konferenciju šatordžija, gdje je dobila i direktnu potvrdu da ju je Klemm označio kao metu zbog izvještavanja o njegovim potencijalno protuzakonitim poslovima.

„Sudjelovali ste u emisiji Studio 4“, glasio je odgovor koji je Redžić dobila kada je šatordžije pitala zbog čega su je javno prozvali. U spomenutoj HRT-ovoj emisiji Redžić je gostovala zajedno s Klemmom pa kontroverznom poduzetniku koji je navikao da se sugovornici pred njim tresu od straha u lice sasula sve optužbe za koje ga se tereti.

Suočen s neugodnim činjenicama i nedostatkom argumenata, Klemm je i u spomenutoj emisiji, koja s šatorskim prosvjedom nije imala nikakve veze, pokušao promijeniti temu. „Ja i prosvjedi branitelja…“, zaustio je Klemm prije nego ga je Redžić pred HRT-ovim auditorijem odlučno presjekla: „Nemojte molim vas o tome, nije to tema“.

„Privatizira li Klemm prosvjede branitelja?“, upitala je Redžić predstavnike šatordžija na jutrošnjoj press konferenciji, ali umjesto odgovora dobila je bezobrazna dobacivanja okupljenih junačina koji su se i dalje spremni kao jedan postrojiti iza Klemma, bio on kriminalac ili ne. Da parafraziramo njihovog idola Franju Tuđmana: hrvatska puška na hrvatskom ramenu, hrvatska lisnica u hrvatskom džepu, hrvatski banditi u hrvatskom šatoru.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend