11. mar 2016.

Ko je čovek koji će zameniti Gašića

zoran_djordjevic_ministarstvo_odbrane„Čovek vojkse“ siže je biografije Zorna Đorđevića, o čijem se imenovanju na mesto novog ministra odbrane upravo raspravlja u Skupštini Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić obrazlažući danas u parlamentu predlog da Đorđević stane na čelo Ministarstva odbrane, rekoa je da je on marljiv i posvećen radnik i da se njegovim izborom garantuje stabilnost sistema odbrane.

A evo šta piše u Đorđevićevoj biografiji.

Đorđević je završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane, a trenutno privodi kraju doktorske studije, sa disertacijom iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Član je GO SNS i Ekonomskog saveta te stranke, a u Ministarstvu odbrane je na funkciji državnog sekretara od avgusta 2012. godine, kada je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Master je ekonomskih nauka u oblasti međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X…).

Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju, o kojima je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja, član je udruženja MENSA Srbija.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata, dobitnik je, izmedju ostalih i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike.

Rođen je u Beogradu 1970. godine, oženjen je i otac dvoje dece, govori engleski i ruski jezik.

 Foto: Ministarstvo odbrane 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend