22. jul 2016.

Ko to tamo potpisuje potpisnike?

skrozza_mcrs“Upravo sam saznala da se moje ime i prezime navodi na spisku potpisnika peticije ‘Sačuvajmo Politiku’. Tu peticiju nisam potpisala i ne želim da potpišem, a čini mi se i da nisam jedina – na spisku se nalazi mnogo imena za koja bih mogla da se zakunem da veze s tim nemaju

Sramotno je da oni koji se toliko upinju da od ko zna koga i čega sačuvaju ‘dragulj srpskog novinarstva’, u svojoj borbi pribegavaju falsifikatima, lažima i zloupotrebama. Ili je to ipak moglo da se očekuje?”

Ovako je novinarka Vremena Tamara Skrozza reagovala na svom FB profilu na vest da je njeno ime na peticiji “Sačuvajmo Politiku”, koju je pokrenuo Aleksandar Mandić u odbranu tog lista i donedavne glavne urednice Ljiljane Smajlović.

Ime Skrozze je između kolumniste Novog magazina Momčila Pantelića i profesorke Srbijanke Turajlić.

Pantelić je u dva navrata bezuspešno od sajta peticije24.com zahtevao da se njegovo ime ukloni, ali i dalje je tamo, a Turajlić je Novom magazinu potvrdila da nije potpisala peticiju.

Među potpisnicima, kako NM saznaje, ima još imena koja su se tamo našla neznano kako, uključujući i izuzetno retko ime beogradskog advokata O.G., koji je preminuo pre nekoliko meseci.

Nije sporno, naravno, pravo svakog građanina da potpiše inicijtivu koju smatra potrebnom.

Pitanje je, međutim, kako je moguće i ko je organizovao “potpise plus”, pošto sa sajta nema povratne informacije? Neformalni kanali kažu da je to učinila ekipa iz Politike verzirana za sajber poslove, odana doskorašnjoj urednici. Što, naravno, ne pravda operatere sajta koji ne uvažavaju primedbe.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend