08. maj 2015.

Konkurs za Programski savet RTV

RTVOdbor za informisanje Skupštine APV raspisao javni konkurs za izbor kandidata za članove Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine

Kako je saopšteno iz Skupštine Vojvodine, Odbor za informisanje konkurs je raspisao u skladu sa Zakonom o javnim medijskim servisima i Pokrajinskom skupštinskom odlukom o pravilima o sprovođenju javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove „Radio – televizije Vojvodine“.

Kandidat za člana Programskog saveta bira se iz redova medijskih stručnjaka, naučnika i stvaralaca iz oblasti kulture, kao i predstavnika udruženja čiji je cilj zaštita ljudskih prava i demokratije.

Član saveta ne sme biti javni ili politički funkcioner, a mandat mu traje četiri godine. Isti kandidati ne mogu biti izabrani na tu funkciju više puta.

Tekst konkursa je na www.skupstinavojvodine.gov.rs.

Programski savet RTV je savetodavni organ koji zastupa interese građana u pogledu sadržaja koji emituje RTV, ima 15 članova koje bira Upravni odbor RTV, između 30 kandidata koje predloži Odbor Skupštine Vojvodine za informisanje.

Javni konkurs objavljen je na sajtu Skupštine APV.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend