21. okt 2015.

KRIK: Obezbeđenje nas sprečilo da pitamo Malog

13514765515627743ddf119779804312_v4_bigNovinari KRIK-a saopštili su da ih je obezbeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički sprečilo da mu postave pitanje u vezi sa 24 stana

KRIK je pre dva dana objavio da je Siniša Mali, kao direktor dve ofšor firme, kupio ukupno 24 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“.

Siniša Mali izjavio je da su navodi koje je objavio KRIK o kupovini više od 20 luksuznih apartmana u Bugarskoj deo besmislene kampanje. On je tada rekao da u svom vlasništvu ima jedan stan u Bugarskoj, koji je pošteno zarađen i pošteno plaćen.

U KRIK-u navode da su novinari danas pošli za gradonačelnikom koji se sa nekolicinom ljudi uputio prema gradilištu, predstavili se da su sa portala KRIK-a i zamolili ga da stane kako bi mu postavili pitanje.

Siniša Mali nije hteo da razgovara sa novinarima.

KRIK navodi da je novinarima na šetalištu, obezbeđenje preprečilo put, uzelo fotoaparat i mobilni telefon i obrisalo snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje. Niko od osoba koje su prišle novinarima nije želeo da se predstavi niti pokaže legitimaciju.

Među osobama koje su prišle novinaru i oduzele mu fotoaparat bio je načelnik komunalne policije Nikola Ristić.

KRIK navodi da je uspeo da povrati snimke napravljene mobilnim telefonom.

NUNS osudio ponašanje obezbeđenja gradonačelnika

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zaprepašćenje zbog postupka obezbeđenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koje je fizički sprečilo rad novinarske ekipe Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) i zatražilo javno izvinjenje gradonačelnika zbog „neprihvatljivog ponašanja njegovih saradnika prema novinarima“.

„NUNS najoštrije osuđuje ovaj skandalozni incident i poziva nadležne pravosudne organe da istraže ovaj slučaj nezakonite cenzure i diskriminacije novinara“, navodi se u saopštenju NUNS-a.

 Foto: Screenshot (YouTube/KRIK) 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend