22. jan 2016.

Kurir podneo prijave zbog ucenjivanja Aleksandra Rodića

kurirRedakcija dnevnog lista Kurir podnela je krivične prijave protiv dvojice muškaraca zbog pokušaja ucene i iznude novca od vlasnika tog lista i kompanije Adrija medija grupa Aleksandra Rodića. Kompanija navodi da su dvojica mladića u sredu pokušali da iznude novac za navodne tajne snimke, „čiji je deo već otkupila i prikazala jedna televizija“

„Dvojica mladića L.M. i D.T, ponudili su materijal za novac. Kompanija Adrija medija grupa pozvala je policiju, koja je došla i legitimisala iznuđivače, ali pripadnici MUP-a odbili su da uzmu izjavu o iznudi i uceni i da sačine službenu belešku iako im je to bila zakonska obaveza, pravdajući se time da ne žele da imaju probleme“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su isti mladići dolazili i dan ranije, 20. januara, i zahtevali od obezbeđenja da ih primi vlasnik Adrija medija grupe ili neko od odgovornih urednika.

„Tada su osobi iz obezbeđenja (koja je dala izjavu policiji) rekli da im je jedna TV stanica već platila 5.000 evra za prvi deo video-materijala, koji je i emitovan“, navodi se u saopštenju Adrija medija grupe.

Kompanija navodi da je iznuda novca od vlasnika Aleksandra Rodića pokušana i 11. januara, ucenjujući ga da će se materijal u suprotnom pojaviti na nekom drugom mestu.

„To se i dogodilo. Na prikazanom snimku vidi se osoba koju maliciozno predstavljaju kao direktora Kurira, iako je reč o osobi koja već osam godina ne radi u našoj kompaniji“, navela je redakcija tog dnevnog lista.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend