28. jun 2016.

Liceulice: Počela nedelja uličnih novina

liceulicemalo-300x541Magazin Liceulice saopštio je danas da će ove nedelje biti obeležena nedelja uličnih novina, tokom koje će se u ulozi uličnih prodavaca naći i neke poznate ličnosti

„Kroz nekoliko dogadjaja i manjih akcija i ovoga puta Liceulice daje podršku svojim prodavcima, osvaja nove prostore slobode govora i pronalazi načine za još kvalitetnitniju komunikaciju vrednosti za koje se zalaže“, piše u saopštenju.

Kako je najavljeno, u četvrtak 30. juna će u Centru za kulturnu dekontaminaciju biti održana tribina o ulozi popularne kulture u obrazovanju, svakodnevnom životu, umetnosti i vrednostima.

U subotu, 2. jula na Savskom keju biće predstavljen novi Liceulice program pod nazivom Štenderaj, a biće promovisana nova linija majica, čijom se kupovinom pomaže opstanak organizacije Liceulice.

Liceulice postoji šest godina i u Srbiji su ovo jedine ulične novine koje funkcionišu po preuzetom modelu globalne mreže. To podrazumeva da su prodavci novina isključivo na ulici i da dolaze iz marginalizovanih i ugroženih društvenih grupa.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend