10. jan 2016.

„Magločistač“ saznaje: Stefanoviću možda smena, mediji ga već zovu

stefanovicAko ministar možda i bude smenjen, dobro plaćeni posao nude mu brojni štampani dnevnici, saznaje naš portal iz dobro obaveštenog izvora u Vladi Srbije

Zbog izjave da će jedna novinarka reći da je navodno praćena, premijer Aleksandar Vučićverovatno će uskoro reći da će ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović možda biti smenjen, saznaje „Magločistač“ iz dobro obaveštenog izvora u Vladi Srbije.

Ovaj izvor za naš je portal rekao kako su u pripremi bar dve verzije teksta kojima će se premijer obratiti građanima.

„Prvom verzijom onog što se piše na hartiju predviđeno je da predsednik Vlade bude malo tužan zbog toga što se Stefanović, koji mu je lični prijatelj i jedan od najboljih saradnika, istrčao i javnosti saopštio ono što nije trebalo on da radi. Druga verzija onog što se čita s papira predviđa grublji ton u kom će naglašena biti eventualna odgovornost zbog moguće neistine“, kaže za „Magločistač“ onaj koji obavlja onu funkciju bez fotelja.

Isti izvor dodaje da će Stefanović verovatno biti smenjen nakon što ministar odbrane Bratislav Gašić možda bude smenjen nakon završetka redovnih parlamentarnih izbora.

Stefanovićeva izjava nije, međutim, izazvala buru samo u vrhu Vlade nego je naišla i na osudu pojedinih nevladinih organizacija. Naime, odmah nakon što je Tanjug ekskluzivno preneo ministrova proročanstva, redakciju „Magločistača“ je u ime Udruženja travara i gatara pozvalaVidovita Lorka. Glasom hrapavijim nego inače, ona kaže kako nema nijedne reči opravdanja za poslednji čin ministra unutrašnjih poslova:

„Šta se, bre, Neša meša u naš posao i oduzima nam lebac? Kao da mu nije dovoljna ministarska plata, pa bi još i preko našeg esnafa da skida kajmak. Taman sam toj novinarki – još iz vremena Slobodana Miloševića, laka mu zemlja bila – na jedvite jade iskamčila ekstra tarifu za informaciju da će u medijima sutra o njoj da bude objavljena informacija neprijatne sadržine kad, eto, Neša s tim izašao danas“, kaže Vidovita Lorka.

Ona dodaje i da zna da je ovu informaciju Stefanoviću dao jedan njen kolega koji je zanat ispekao kod pokojne Baba Vande i to iz čiste zlobe: pokazalo se, naime, da je Lorkina ponuda za otkrivanje istine bila jeftinija od njegove.

Najzanimljivije zanimanje, po rečima onog našeg izvora s početka teksta, pokazali su sami mediji. Pretpostavljajući da će se oko izjave o novinarki dići velika prašina, Stefanovića su, kaže izvor „Magločistača“, počeli zvati urednici najčitanijih, najtiražnijih, najstarijih i najhrabrijih dnevnih novina. Kako navodi, ne pitajući za cenu, svi bi da ga dovedu u svoju redakciju kako bi već sutra imali ekskluzive na naslovnoj strani. Naš izvor kaže i da urednici ne haju za to da li je istina ono što će Stefanović objaviti, jer će najbolji odgovor na kraju ipak dati tiraž.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend