04. dec 2015.

Smajlović o napadu SNS na Kovačevićevu: Kako mišljenje novinarke može da bude pritisak?!

ljiljana-smajlovic-foto-fonet-bozidar-petrovic-1445205997-764759Predsednica UNS Ljiljana Smajlović kaže da mišljenje koje je urednica RTS Olivera Kovačević iznela u javnost nikako ne može da bude pritisak na istražne organe, kao što tvrdi SNS

„Olivera Kovačević ima pravo na svoje mišljenje. Ne vidim kako bi javno izrečeno mišljenje jedne novinarke moglo da predstavlja brutalni pritisak na rad istražnih organa“, kaže Smajlović za Kurir.

Olivera Kovačević je izjavila da „bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira“.

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je „zarada novinarke RTS-a“!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednik Milan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

 Foto: FoNet 

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend