04. dec 2015.

Vukašin Obradović: Napad SNS na Oliveru Kovačević je pritisak na javni servis!

vukasinVukašin Obradović, predsednik NUNS, kaže da je napad SNS na urednicu RTS Oliveru Kovačević direktan pritisak na javni servis i da informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija

„Ovakvo reagovanje na izjavu Olivere Kovačević zapravo je pritisak na javni servis. Olivera Kovačević ima pravo da kao novinar javnog servisa iznosi svoje stavove koji jednostavno nisu stavovi kuće u kojoj radi. Mislim da je saopštenje SNS potpuno deplasirano i informativna služba SNS samo pokazuje duboko nerazumevanje šta znači sloboda medija i šta znači sloboda mišljenja“, kaže Obradović za Kurir.

Olivera Kovačević je izjavila da „bi bilo razumno da na informativni razgovor u policiju budu pozvani i urednici TV Pink i Informera, a ne samo urednici i vlasnik Kurira“.

Vladajućoj stranci je očigledno zasmetala i emisija Olivere Kovačević, najavljena za večeras u 21 čas, a tema je upravo sloboda medija i zašto je oblast informisanja dospela na najniže grane! U nedostatku agrumenata SNS se pita kolika je „zarada novinarke RTS-a“!

Podsećamo, vlasnik dnevnog lista Kurir Aleksandar Rodić, glavni urednikMilan Lađević i odgovorni urednik Marija Kordić pozvani su na saslušanje zbog navodnog izazivanja panike i nereda. Ovakvim pritiscima i zastrašivanjem, vlast na nečuven način pokušava kriminalizovanje vlasnika Adrija medija grupe, Aleksandra Rodića, kao i svih urednika i novinara naše medijske kuće.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend