21. jul 2015.

Medijska koalicija: Ko je predložio članove komisije u Novom Sadu?

Novi-SadGradonačelnik da odgovori zašto niko od reprezentativnih udruženja nije učestvovao u radu komisije

“S obzirom na rezultate konkursa, zahtevamo da gradonačelnik Miloš Vučević, koji je potpisao rešenje o imenovanju članova komisije, odgovori i na osnovu kojih parametara su oni odabrani, s obzirom da niko od kandidata naših reprezentativnih udruženja nije izabran iako su predlozi blagovremeno dostavljeni”, navodi se u saopštenju za javnost.

Medijska koalicija je dodala da će nakon odgovora gradskih vlasti možda biti jasniji i način raspodele sredstava iz gradskog budžeta putem konkursa, na osnovu kojeg su pojedina udruženja dobijala sredstva i po četiri-pet osnova.

“Napominjemo da Koalicija novinarskih i medijskih udruženja radi opsežan monitoring sprovođenja medijskih zakona i rada nezavisnih komisija za sufinansiranje medijskih projekata u skladu sa javnim interesom”, piše u saopštenju.

Medijsku koaliciju čine Udruženje novinara Srbije, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Lokal pres.

Medijska koalicija zatražila je danas od gradskih vlasti u Novom Sadu da odgovore na pitanje koje su to novinarske i medijske asocijacije predložile članove komisije koja je odlučivala o sprovođenju postupka javnog konkursa za sufinansiranje medijskih projekata iz budžeta Grada Novog Sada u 2015. godini.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend