20. jul 2015.

Među kandidatima za fotelju i bivši ministar Bradić

RTS_logo.svgU trci za deset direktorskih i uredničkih mesta na Radio-televiziji Srbije u prvom trenutku našlo se čak sedamdesetak kandidata

Među zainteresovanima bilo je i javnosti nepoznatih imena ali i poznatih TV lica, među kojima se posebno ističu dve Olivere – Kovačević i Jovićević. Osim toga, na rukovodeća mesta kandidovali su se i dosadašnji urednici, među kojima je Ivan Karl, nekadašnji urednik filmskog programa, ali i nekadašnji ministri, poput Nebojše Bradića. Najviše interesovanja medijski radnici pokazali su za vodeće pozicije u informativnom, kulturnom i zabavnom programu i, što je interesantno, obrazovno-naučnom programu, dok je radio ostao u zapećku.

– Sa svakim kandidatom koji je ispunio uslove razgovaraće direktor RTS uz prisustvo najmanje dva člana Upravnog odbora, a do početka; već od četvrtka, petka – rekao je nedavno predsednik UO RTS Zoran Popović.

Pravna služba Radiotelevizije u međuvremenu je izvršila proveru kompletne dokumentacije svih prijavljenih kandidata na konkurs za izbor i imenovanje direktora medija i glavnih i odgovornih urednika programa Radija i Televizije i utvrdila da je 55 kandidata u formalno-pravnom smislu ispunilo uslove javnog konkursa.

Kandidati za direktora Radio Beograda su Dragan Babić, Saša Kovačević, Milovoje Mihajlović, Filip Mladenović i Cvijetko Tadić. Kandidati za direktora televizije Srbije su Vilibald Erić, Dragan Karayić, Aleksandar Milutinović, Vesna Sladojević, Miloš Tanasković, Borivoje Uskoković i Vladan Čkrkić.

Među kandididatima za glavnog i odgovornog urednika informativnog programa jesu Vesna Sladojević, Nenad Lj. Stefanović, Miloš Tanasković i Borivoje Uskoković.

Za prvog čoveka zabavnog programa TV nadmeću se Verica Bradić, Aleksandar Gajović, Dejan Gligorijević, Ivan Karl, Olivera Kovačević, Dejan Kukrić, Milovan Filipović.

Kandidati za glavnog urednika kulturno-umetničkog programa TV su Nebojša Bradić, Aleksandar Gajović, Branislav Guzina, Miodrag Zupanc, Kosovka Ivković Bobić, Radoman Kanjevac, Ljubica Krminac, Maja Radonić, Slobodan Savić, Milovan Filipović. Za glavnog urednika obrazovno-naučnog programa TV konkurišu Jasmina Vujnović Milošević, Zoran Živković, Branka Kerkez, Olivera Kosić, Vesna Pavliček, Zorica Pantelić, Ilija Cerović.

Kandidati za glavnog urednika Prvog programa Radio Beograda su Đorđe Vlajić i Radovan Pantović. Za glavnog urednika Drugog programa Radio Beograda kandidovali su se Dragan Babić, Snežana Bićanin, Vojislav Karanović, Aleksandar Lukić, Sanja Milić, Filip Mladenović, Snežana Ristić i Milovan Filipović, dok je za prvog čoveka Trećeg programa Radio Beograda kandidaturu istakao samo Predrag Šarčević.

Kandidati za urednika glavnog i odgovornog urednika “Beograd 202” su Aleksandar Gajović, Snežana Grujić, Ružica Zorkić Radičević, Petar Lazić.

Autor: I. V.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend