11. sep 2015.

Milosavljević: Neće biti otpuštanja iz medija

Potencijalni kupac više lokalnih i regionalnih medija u Srbiji Radoica Milosavljević neće otpuštati zaposlene osim u slučajevima gde realno ne postoji potreba za njihovim radom ili zbog nekog drugog razloga u skladu sa zakonom ili kolektivnim ugovorom medija

Milosavljević je ovo juče potvrdio u razgovoru sa predstavnicima Sindikata novinara Srbije u njegovoj firmi „Sloga“ u Kruševcu.

Predsednica SINOS Dragana Čabarkapa i član predsedništva IO SINOS zadužen za medijsku reformu Milan Petković obavestili su Milosavljevića da je SINOS bio izričito protiv privatizacije medija, imajući u vidu katastrofalne posledice prethodne privatizacije, kao i da je, sa Profesionalnim uduženjem novinara Srbije (PROUNS) prošle godine Ustavnom sudu podneo inicijativu za utvrđivanje ustavnosti seta medijskih zakona u delu koji se odnosi na zabranu državi (lokalnoj samoupravi) da ima vlasništvo u medijima.

Oni su od Milosavljevića zatražili da kao potencijalni vlasnik više medija u kojima SINOS ima podružnice, ne ugrožava stečene sindikalne slobode. Milosavljevića su, takodje, obavestili, da pri Ministarstvu rada Republike Srbije nema registrovane poslodavačke organizacije u medijima i pozvali ga da, u obostranom interesu, pomogne uspostavljanje socijalnog dijaloga u Srbiji. Milosavljević je odgovorio da u svemu prihvata ponudjen poziv za saradnju, da obećava punu podršku u radu podružnica sindikata i da kao potencijalni kupac želi da sindikat stavi u ravnopravni položaj.

– Kao poslodavac očekujem da i svi zaposleni imaju isti cilj, da podržavaju nivo međusobnog razumevanja i zajedničku realizaciju zamišlenih planova i programa u poslovanju medija, što će se u potpunosti odražavati na njihov status- izjavio je Milosavljević.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend