11. sep 2015.

Kikindske izlaze sa zakašnjenjem

kikindske---martin-martinov_660x330Redakcija nedeljnika „Kikindske“ saopštila je danas da se ponovo nalazi u finansijskim problemima, zbog čega će list izaći sa danom zakašnjenja

„Kada smo u maju, nakon šest meseci blokade koju nam je nametnula Poreska uprava i dva i po meseca neizlaženja, ponovo počeli da štampamo ‘Kikindske’, bili smo svesni da nam je rok trajanja ograničen ukoliko nam neko ozbiljno ne pritekne u pomoć. Jednostavno, blokada zbog navodnog duga za porez na dobit nas je osakatila“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su „Kikindske“ zbog te blokade bile eliminisane iz svih konkursa: i iz opštinskih, i iz pokrajinskih i iz republičkih.

„Jednostavno rečeno, uz svu opštu krizu i sve manje privrednika i preduzetnika u Kikindi koji bi ulagali u reklamiranje i oglašavanje, nas su skoro pa ugušili poreznici, bezobzirno insistirajući na plaćanju astronomskog poreza na dobit. Mi sada radimo za minimalni minimalac, ali zato imamo para u pretplati kod Poreske uprave za poreske obaveze, što je potpuni paradoks“, piše u saopštenju.

„Kikindske“ izlaze od 1998. godine a u vreme represivnog Zakona o informisanju pod Miloševićevim režimo, to su bile najkažnjavanije novine u Srbiji, a njihov glavni urednik Željko Bodrožić najkažnjavaniji novinar u državi.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend