30. apr 2015.

Mitrović platio ceo dug za porez

zeljko mitrovic„Pink“ je ovih dana platio oko 100 miliona evra poreza, saznaje „Blic“. Poreski dug te kompanije sada iznosi – nula

To znači da vlasnik „Pinka“ Željko Mitrović više nije na listi velikih poreskih dužnika. „Blicu“ je ovo potvrđeno i u Poreskoj upravi. „Pink“, kako kažu, trenutno ima prema poreznicima samo obaveze po tekućem poslovanju.

Kako saznajemo, Mitrovićeva kompanija će u narednom periodu čak biti i u određenoj poreskoj preplati, s obzirom na to da postoje eskontovane menice, vredne više od pet miliona evra, koje „Pink“ nije naplatio za poslove za koje je obračunat porez.

Da podsetimo, Mitrović je početkom februara ove godine izmirio najveći deo zaostalih obaveza prema Poreskoj upravi. Prema tada objavljenim podacima, „Pinku“ je ostalo još 93 milijarde dinara, koje su izmirene ovih dana. Željko Mitrović juče nije bio dostupan za komentar.

Na listi najvećih poreskih dužnika i dalje je na prvom mestu Miroslav Bogićević, čijih nekoliko firmi, a pre svih „Koncern Farmakom MB“, duguju preko 1,8 milijardi evra za neplaćen porez. Bogićević, koji je od novembra prošle godine u pritvoru zbog malverzacija u poslovanju sa Privrednom bankom, teško da će ove obaveze ikada izmiriti.

Poreska uprava je od septembra prošle godine krenula u ozbiljniju akciju naplate poreza od svih aktivnih firmi.

Na hiljade dužnika

Na listi najvećih poreskih dužnika trenutno je 407 aktivnih preduzeća, 745 firmi koje su u stečaju, 221 je u restrukturiranju, 399 je brisano iz registra, a 147 je onih kojima je oduzet poreski identifikacioni broj.

 Foto: D. Milenković 

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend