11. jan 2016.

MUP: Navodi prijave protiv Stefanovića apsolutno netačni

mupNavodi krivične prijave protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović apsolutno su netačni i predstavljaju pritisak na rad MUP-a, poručili su danas iz Biroa za informisanje MUP-a

Protiv Stefanovića i Hrkalović 30. decembra 2015. godine podneta je krivična prijava Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog navodne „zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem“.

Šef Biroa za informisanje MUP-a Biljana Popović Ivković u izjavi za Tanjug istakla je da navodi krivične prijave apsolutno nisu tačni i da predstavljaju pritisak na rad MUP-a, ali da tužilaštvu treba prepustiti da radi svoj posao u skladu sa zakonom.

Ona je podsetila da je Stefanović pre dva dana upravo ukazao da je na pomolu nova organizovana i izmišljena afera.

„Cilj kreatora je jasan, diskreditovanje ministra i ministarstva koje vodi i skretanje pažnje sa značajnih rezultata koje postiže Vlada Srbije na izmišljene afere koje treba da zaokupe javnost. Važno je istaći da se sve to događa u trenutku kada se policija beskompromisno bori protiv kriminala i korupcije i postiže značajne rezultate“, naglasila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, osoba koja je podnela krivične prijave, činila je to i prethodnih godina protiv bivših rukovodilaca u MUP-u, nezadovoljna svojim položajem, ali su sve te prijave odbačene kao neosnovane.

„Bilo kakvi pritisci na rad policije ne mogu osujetiti ciljeve za koje se zalažemo, a to je pre svega bespoštedna borba protiv korucije i kriminala isključivo u interesu građana“, istakla je šef Biroa MUP-a za informisanje.

Televizija N1 je ranije danas prenela da se u prijavi navodi da je Odeljenje za poslove bezbednosti pri MUP-u „sprovodilo mere opservacije i tajne pratnje bez otvorene operativne obrade, bez naredbe suda, suprotno instrukciji o operativnom postupanju“.

Ta televizija nije navela ko je podnosilac krivične prijave.

Stefanović je pre dva dana gostujući na na RTS-u rekao da poseduje informacije da će određeni ljudi lažnim prijavama pokušati da kažu da su neki novinari u Srbiji praćeni, iako za to nema dokaza.

„Raspolažemo podacima da će nekoliko lica pokušati da lažnim prijavama protiv Ministarstva unutrašnjih poslova lažno tvrde da su praćeni neki novinari u Republici Srbijii. Jedna novinarka koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševića, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, za narednih nekoliko dana“, rekao je Stefanović.

On je tim povodom najavio reakciju tužilaštva, koje se za sada nije tim povodom oglašavalo.

1 komentar za: “MUP: Navodi prijave protiv Stefanovića apsolutno netačni

  1. Bata

    Jao ovo ni Nusic ne bi bolje….. 🙂 Pa Ministar demantuje da prati novinare dajuci istovremeno informaciju koju je mogao steci samo – ako je pratio novinare!! :)) Prica sta planiraju za par dana da urade…. Tragedija.

    11. јан 2016. at 14:30

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend