27. avg 2015.

Nakon RT „Caribrod“ Radoica Milosavljević kupio i TV “Pirot”

Sedmi medij u vlasništvu kontroverznog biznismena; foto: FB strana "Televizija Pirot"

Sedmi medij u vlasništvu kontroverznog biznismena; foto: FB strana „Televizija Pirot“

Kontroverzni kruševački biznismen Radoica Milosavljević, koji je pre dva dana kupio RT „Caribrod“, kao jedini ponuđač kupio je i TV „Pirot“ za 26.300 evra. Ovim je Milosavljević postao vlasnik i sedmog lokalnog medija u Srbiji

Otvaranje ponuda je bilo zakazano za prošlu nedelju ali tada Milosavljević nije dostavio potvrdu da nije osuđivan za krivična dela u vezi sa privatizacijom.

Zastupnik kapitala TV “Pirot” Zoran Savić kaže da je na današnjem ponovljenom otvaranju ponuda dokumentacija bila kompletna.

On ima sudski dosije, ali mu Zakon o privatizaciji dozvoljava da uprkos tome postane vlasnik medija. Dokumentacija je prihvaćena, kao i njegova ponuda od 26.300 evra, što je 9 evra više od početne cene – kaže Savić.

Prema proceduri, ostalo je samo da iz Uprave za sprečavanje pranja novca Ministarstva finansija i Regulatornog tela za elektronske medije stignu pozitivna mišljenja o nepostojanju smetnji za zaključivanje ugovora.

To bi, kaže Savić, trebalo da se desi najkasnije za mesec dana, kada će ovaj biznismen najverovatnije postati vlasnik pirotske televizije.

Do sada kupio sedam medija

Radoica Milosavljević je pre dva dana kupio i RT “Caribrod” iz Dimitrovgrada, a današnjom kupovinom TV „Pirot“ postao je vlasnik ukupno 7 lokalnih medija.

Do sada je kupio i RTV “Pančevo”, RTV “Kragujevac”, RTV “Kruševac”, TV “Požega” i Centae za informisanje Novi Kneževac.

Kako je ranije izjavio za N1, zainteresovan je za kupovinu ukupno 11 lokalnih medija, i to pre svega “iz komercijalnih interesa”.

Ko je Milosavljević?

Radoica Milosavljević je kruševački biznismen i vlasnik nekoliko preduzeća. Kao kadar SPS-a, a od 2009. do 2012. godine bio je zamenik gradonačelnika Kruševca.

Interesantno je da imam i Dom zdravlja sa 40 radnika, visoku školu za industrijski menadžment i fabriku koja mi je omogućila da steknem kapital. Želim da sa zaposlenima radim korektno i da te televizije rade bolje – objašnjava Milosavljević za N1.

Ovaj biznismen je u istoj izjavi nazvao neistinitim pisanja medija da je 4 godine robijao, dodajući da 1978. godine jeste bio osuđen na 16 meseci kao predsednik FK “Napredak”.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend