30. dec 2014.

Nakon što nismo otkrili izvor, MUP RS nam je uništio 19 kompjutera

preskliksJasmin Hadžiahmetović, glavni urednik portala Klix.ba kazao je da su jutros u pola devet pripadnici MUP RS i KS bukvalno uletjeli u prostorije portala Klix.ba, nakon što je završen pretres koji je trajao više od sedam sati, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

– Jako je ponižavajuće da se u 21. vijeku dešava ovo što se danas desilo nama. Mi nećemo posustati i nismo otkrili ko je naš izvor iako su pripadnici MUP RS na početku insistirali da im kažemo ko je naš izvor i da skratimo sam proces. Naravno, nismo pristali na to. A oni su onda uništili 19 kompjutera jer su izuzeli toliko hard diskova, a također i najmanji papirić su prevrtali i odnosili – kazao je Hadžiahmetović.

Također je kazao da im policija nije dozvolila ni da se jave svojim porodicama te da su se u pojedinim momentima pripadnici MUP RS ophodili prema njima na način na koji to niko ne zaslužuje, a ne novinari koji objavljuju istinu.

Dario Šimirć direktor Klix-a istakao je da je iznenađen ovakvim postupcima ali da još uvijek ne znaju da li će podnijeti tužbu protiv MUP RS.

Poprilično šokirani djelovali su Šimić, Hadžiahmetović i novinarka Edita Gorinjac koji su punih osam sati proveli u prostorijama redakcije, a čak su i u WC odlazili sa 5 pripadnika policije.

Na pitanje novinara Patrie da li su se pokajali zbog objavljene vijesti snimak Željke Cvijanović i da li bi to ponovo uradili, Hadžiahmetović je kazao da upravo u tim momentima kada se u WC nalazite s pet policajaca pomislite zašto to meni treba, ali ipak na kraju shvatamo da se mi borimo protiv sistema koji nam je danas poslao policiju.

– Zaista je jako zabrinjavajuća činjenica da se bavimo ko je snimio snimak, a ne šta je na tom snimku. Zanima nas da li je Željka Cvijanović zbilja kupovala glasove i da li će se provoditi istraga – kazao je Hadžiahmetović.

Ostavljanje komentara je privremeno obustavljeno iz tehničkih razloga. Hvala na razumevanju.

Send this to a friend