24. dec 2015.

Napadač na novinarku plaća 50.000 dinara u humanitarne svrhe

Goran Živković iz Vučja koji je 5. novembra ove godine fizički napao dopisnicu “Blica” iz Leskovca Milicu Ivanović, uplatiće svoju kaznu od 50.000 dinara u humanitarne svrhe

Na takav predlog Ivanovićeva je pristala danas u Osnovnom tužilaštvu u Leskovcu koje je Živkovića, po prijavi policije, gonilo za krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena i kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina.

Prihvatila sam predlog napadača zato što je priznao krivično delo, pokajao se i izvinio se. 50.000 dinara je minimalan iznos i mislim da je najbolje da se potroši u humanitarne svrhe – kaže Ivanovićeva.

Živković, koji je rukovodilac pogona hladnjače i predsednik sindikalne organizacije “Porečja”, napao je novinarku “Blica” i urednicu portala “Jugmedia” u krugu te fabrike kada mu je postavila pitanje o platama zaposlenih.

Ovaj slučaj treba da posluži za primer svima koji misle da su novinari na radnom zadatku nebranjena meta. U mom slučaju, leskovačka policija je odmah reagovala i privela napadača, a tužilac je dan kasnije umesto na prekršajnoj, insistirao na krivičnoj prijavi – objašnjava Ivanovićeva.

Slučaj novinarke Milice Ivanović nije izolavan. Prema podacima Nezavisnog udruženja novinara Srbije, u toku ove godine napadnuto je 35 novinara, što navodi na zaključak “da su medijske slobode veoma ugrožene“.

Isto Udruženje takođe zaključuje da je „ponižavanje novinara od strane zvaničnika ove godine dostiglo svoj vrhunac“.

Ostavite komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Send this to a friend